Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Lehullt a lepel a Budapest Cheesecake-ről!

A Philadelphia felfedi a tökéletes sajttorta receptjét: Mákos gubás sajttortácska szilvaöntettel

2015. október 21. - body_andras

Kíváncsi az ízében magyar sajátosságot hordozó Budapest Cheesecake-re? Már nem kell tovább várni! A Philadelphia átadta a múlt hónapban meghirdetett receptverseny győztesének járó elismerést. A szakmai zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hiszen közel 140 különleges és izgalmas recept közül kellett döntenie. A pályázat nyertese és egyben a Budapest Cheesecake megalkotója Teller Zsuzsa lett, aki újraértelmezve a mákos guba fogalmát, megalkotta a „Mákosgubás sajttortácskát, szilvaöntettel”. A receptet a Philadelphia mindenki számára elérhetővé tette, így bárki elkészítheti a különleges sajttortát.

makos_gubas_sajttortacska_szilva_ontettel.jpg

A sajttorta rengeteg változatban létezik szerte a világon, két dolog azonban mindenhol közös bennük. Az egyik, hogy a legfontosabb összetevője a krémsajt, a másik, hogy a legtöbben azért szeretik, mert könnyű, habos-krémes, mégis ízletes édesség. A Philadelphia nem hagyta, hogy a cukrászsüteményeiről híres Budapest sajttorta nélkül árválkodjon, és szeptemberben meghirdette receptversenyét, hogy megtalálja a híres New York Cheesecake méltó párját.

A pályázat nyertese, Teller Zsuzsa már gyerekkorában is imádott sütni, és nagyon örült az elismerésnek, valamint a Budapest Cheesecake megalkotójának járó KitchenAid ARTISAN robotgépnek. „Nagyon szeretek sürögni-forogni a konyhában, és ha ezt ekkora elismeréssel és ilyen szép nyereménnyel jutalmazzák, az fantasztikus érzés.” A díjátadó után Zsuzsa hivatalosan is a Budapest Cheesecake megalkotója lett. Kedvenc desszertje mindig is a mákos guba volt, és már többször kísérletezett különböző változatok elkészítésével. Mikor meglátta a sajttorta pályázati felhívását, rögtön tudta, hogy „Mákosgubás sajttortácskájával” neveznie kell, és remélte, hogy ízletes desszertje sok-sok család kedvencévé válik. Zsuzsa kreatív és ínycsiklandó receptjéért látogass el a Budapest Cheesecake Facebook oldalára és készítsd el Te is!

A győztes Budapest Cheesecake-et szakmai zsűri választotta ki a legjobbak közül. Temesvári Kornél, a White-Lake Kft. ügyvezetője fontosnak tartja a kezdeményezést: „A versennyel a gasztronómia és a sütemények rajongóit szerettük volna valami különleges alkotására inspirálni. A nevezők rendkívül kreatívak voltak, olyan különleges összetevőket használtak, mint például a Tokaji Aszú, a szilvapálinka, a mák, a túró rudi és még sorolhatnám. Nehéz döntés volt kiválasztani a győztest, de végül megtaláltuk a New York cheesecake méltó hazai konkurensét.” A döntésben részt vett Kajári Zsófia, a Nők Lapja Konyha főszerkesztője, Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek blog szerzője és Márk Szonja, az Édesem blog szerzője is. Az értékelés során fontosnak tartották, hogy a Budapest sajttorta egyszerre legyen igazi hungarikum, és méltó képviselője a magyar cukrászhagyományoknak a nemzetközi porondon.

(Sajtóközlemény)

Óriási megtiszteltetésben részesülve, a Sajtológia blog is meghívást kapott az eredményhirdetésre. Megkóstoltuk Budapest Sajttortáját (10/10!), fejest ugrottunk a felkínált philadelphiás szendvicsek tengerébe. Ezúton is köszönjük a meghívást a White Lake-nek és a helyszínt biztosító Desszert Neked műhelynek, és szívből gratulálunk a győztes Teller Zsuzsának!

logo1-01.png

budapestcheesecakebyzsuzsateller.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr238009325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog