Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Coming soon

2015. április 25. - body_andras

Hamarosan indul a Sajtológia blog. Valószínűleg még idén májusban. Elfoglalt emberek vagyunk, sokat dolgozunk, kevés szabadidőnket szeretteinknek tartogatjuk. Éppen ezért nem ígérünk semmit, csak egy dologhoz kérünk bizalmat mindazoktól, akik korábban már olvasták írásainkat vagy hallgatták monológjainkat: ez a blog el fog indulni, és működni fog. Kötöttségek és világhódító tervek nélkül fog bővülni és fejlődni aszerint, hogy épp mennyire tudunk vele foglalkozni. Nem munkánk lesz, hanem hobbink; kedvtelésből írjuk önmagunk és mások szórakoztatására, tudásunk bővítésére és étvágyunk csillapítására.

Pár szó röviden arról, mi várható ezen az oldalon:

  • Sajtok, sajtok és sajtok. Hazai és külföldi, friss és érlelt - lesz itt minden a keménytől a kenhetőig! A legnagyobb tisztelettel és gyermeki csodálattal kutatjuk, aztán publikáljuk a sajtok történetét, kultúráját, tálalását és felhasználási tippeket.
  • Sajtos ételek. Rengeteg van belőlük; reggeltől estig, előételtől desszertig minden fogáshoz adhatunk egy kis sajtot. Csak épp az nem mindegy, melyik ételhez milyen sajtot adunk, hogyan készítjük el s végül milyen itallal tálaljuk. Nem mondanánk, hogy receptes könyvet fogunk itt vezetni, inkább csak útmutatókat adunk ízletes ételek készítéséhez, saját példákkal illusztrálva.
  • Sajt-gasztronómia: minden, amit a sajtkultúráról tudni érdemes. Mik a népi szokások, milyen új trendek vannak a tálalásban, milyen sajtot válasszunk diétához, melyik bort válasszuk egy társas sajtkóstolóhoz? Minden kérdésre megkaphatják itt a választ; ha pedig küldenek nekünk párat, azzal még több inspirációt kapunk további témák felkutatásához.
  • Gyártástechnológia. Igyekszünk nem elijeszteni az olvasókat mérnöki precizitással és szakszerű élelmiszer-ipari tanulmányokkal. Próbálunk betekintést nyújtani a sajtgyártás rejtelmeibe, megszólaltatni a rutinos sajtmestereket, s ezáltal jobban megérteni a sajtokat. Még az is előfordulhat, hogy házi sajtkészítésre vetemedünk.
  • Utazás a sajtok világába. Határainkon belül és kívül számtalan olyan város, falu vagy környék van, ahol híres vagy a helyiek számára rendkívül fontos sajtok készülnek. Valahányszor egy ilyen helyen járunk - vagy olvasunk róluk érdekességeket - megosztjuk az élményt a blogon is.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Pár hétig kérjük szíves türelmüket, addig szabadidőnkben elmerülünk a sajtok tudományában. Figyeljék az Index 2-t, a Tumblr-t meg a Facebookot, mert előbb vagy utóbb történni fog valami, avagy megjelenik első cikkünk, melyet rendszeresen követ egy újabb lépés a Sajtológia áltudomány mélységeibe.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr277338266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

White Lake Kft 2015.05.18. 15:15:51

Tisztelt Szerkesztő!

Cégünk szívesen szolgáltat a blogjához többféle sajtkülönlegességet. Amennyiben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, kérem írjon az info@white-lake.hu oldalra, vagy keressen telefonon: 06704304302. Üdvözlettel: White Lake Kft.

white-lake.hu/hu/
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog