Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Sajtos baconös palacsinta

2015. június 14. - body_andras

Gyorsan szükség lenne egy finom harapnivalóra? Számtalan lehetőséget kipróbált már a "készítsünk bármit a hűtő és a spájz tartalmából" játékban, talán már ezt is. Ha mégse, mindenképp tegye meg!

_dsc6548.jpg

Ezt a házi gyors ételt készíthetjük reggelire, uzsonnára, vagy esti nassolásra; kinek hogy tetszik. Az alapja amerikai jellegű palacsinta. Az igazi amerikai palacsinta egy kicsit pufókabb kéne legyen, ezúttal viszont a hűtőbe félretett tészta keveréket hasznosítottam újra, így már "elment belőle a hab". Úgy tűnik, Jamie Olvier nem tesz bele fahéjat, vagy csak hű követői mellőzik ezt a (szerintem) kihagyhatatlan ízt, én mindenesetre mindig teszek bele.

Az eljárás roppant egyszerű: először egy szendvics méretű bacon szövetet pirítunk a palacsintasütőben (vagy serpenyőben), ezután csak ennek a zsírját használjuk. Az se baj, ha nem ereszt sok zsírt, csak működjön kifogástalanul az a bizonyos teflon réteg. Ha kész van, tegyük meleg helyre, ki ne hűljön mert mennyei íze önmagában nem váltja meg a világot.

Ezután süthetjük a palacsintákat. Gondoljunk arra, mekkorát tudunk markolni, aszerint lehet őket kalibrálni. Minden fordításnál olvasztani kell 1-2 szelet sajtot a tetejére. Zsíros, félkemény sajtokat javasolnék, én Bársonyt használtam. A sajtos palacsintákat egymásra halmozva szendvicset építhetünk, melynek közepére kerül a bacon szövet. Mondhatnánk, tipikus "melegszendvics fűszerezést" kaphatna, én beértem egy kis mustárral és borsos fűszerkeverékkel.

10 perc alatt elkészíthető, 1 perc alatt elfogyasztható egy ilyen sajtos baconös palacsinta szendvics. Amennyiben más arányokra törekednénk, kenhetünk pástétomos kenyeret is gomolya sajttal, de ezt a finomságot nem érdemes kihagyni. Jó étvágyat!

_dsc6549.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr177543056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog