Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

A tavasz igazi illata - és egyik legkedveltebb vitaminforrása

A medvehagyma szezonja a sajtmániásokat sem kerülheti el!

2016. március 20. - body_andras

Márciusban és áprilisban slágertermék a piacokon és a gasztro blogokon a medvehagyma. Nem csoda, hisz egy rendkívül egészséges növényről van szó.

A teljesség igénye nélkül:

  • tisztítja az ereket, csökkenti a vérnyomást és a vérben levő zsírt;
  • tisztítja a májat és a beleket, segíti az emésztőrendszer működését;
  • C vitamint is tartalmaz.

Amikor szezonja van, fűszerként mindenféle ételekbe tesszük. És aminek én legjobban örülök, hogy a sajtkészítők (hivatásból és házilag) beleteszik sajtjaikba; gomolyákba és érlelt sajtokba egyaránt. Finom illata érezteti, hagymával van dolgunk, mégse marad erős hagymás utóíz és riasztó szájszag utána.

Mindenkinek szívből ajánlom, hogy amíg el nem kezd virágozni a réteken, ne csak szedegessék és főzéshez használják - vegyék a sajtpultok medvehagymás termékeit! Melyek egyébként ott lesznek a piacon bőven a virágzás után is, hisz az érlelt sajtoknak is idő kell, bennük a medvehagyma szezon tovább tart.

Apró érdekesség: amikor eljön a virágzás, Monza híres parkja burjánzik a hófehér medvehagyma virágoktól. Aki arra jár, mindenképp nézze meg! Ha épp pár héttel korábban vet minket arrafelé a sors, nagyon intenzív medvehagymaillat lengi be a parkot a királyi villától egészen a Formula 1 Olasz Nagydíjnak otthon adó versenypályáig. Többek közt attól ilyen gazdag a Parco di Monza medvehagymaállománya, mert ott védett minden növény, tehát tilos szedni.

Kép: ildialogodimonza.it

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr888479100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog