Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Krémsajtos "palacsinta-toast"

Avagy mihez kezdjünk a melegszendvicssütővel, ha nincs otthon kenyér

2015. november 13. - body_andras

Van egy dolog az életben, mely legalább annyira fontos az egészségünkhöz, mint a sport, vagy a káros szenvedélyek elkerülése; mégis sokan hajlamosak leszokni róla. Reggelizni jó, sőt muszáj! A szervezetünknek minden, reggeli táplálkozás nélkül kezdett nap egy büntetés, akárcsak a dohányzás, a lustaság, a nemzeti kultusszá magasztalt alkoholfogyasztás, vagy a városi szmog...

Na de térjünk rá a reggelire, mert sokkal pozitívabb téma, mintsem a társadalom hiányosságairól siránkoznék.

Mint arra már utaltam, sokkal jobban indul a napunk, ha az instant kávén kívül valami tápláló anyagot is bejuttatunk az emésztő rendszerünkbe. Ezt a rutint nagyon hamar meg lehet unni, ha az ember kihagy erről az étkezésről mindenféle kreativitást, és csak vajas kenyérrel, lekváros pirítóssal vagy tejben ázó gabonapehellyel kompenzálja a reggeli energiabevitelt. Félreértés ne essék, ezek is hasznos dolgok! Többnyire akkor folyamodunk ezekhez a fogásokhoz, ha nincs kedvünk vagy időnk hajnalok hajnalán igényes Full English reggelit készíteni, vagy netán palacsintát sütögetni.

Íme egy ötlet arra, hogyan készítsünk röpke 20 perc alatt ízletes, egyszerű és rendhagyó reggelit.

kremsajtospalacsintatoast06.jpg

Először is kell hozzá amerikai palacsintatészta, meg egy bemelegített melegszendvicssütő. Lehet gofrisütő is, vagy bármi, amiben teflonos formával lehet kordában tartani a szósz alapú ételt. A sütőbe töltünk egy kicsit a tésztából, erre pedig adagolunk kis mennyiségű krémsajtot. Többféle ízű Philadelphia és Exquisa krémsajtot használhatunk - és még temérdek gyártmányt vagy akár házi krémsajtot, ha saját, egyedi ízesítést kívánunk hozzáadni. A krémsajtra pedig újabb adag palacsintatészta kerül, hogy teljesen fedje, ezután lehet zárni a gépezetet.

Pár perc alatt aranybarnára sült palacsinta-puffancsokat kapunk, melyek lágy sajtkrémmel vannak töltve. A fűszeresebb krémsajtokkal készült "toastokat" még megszórhatjuk rendes sajttal is, én pl Pecorinoval és csipetnyi őrölt borssal tetéztem a pikánsabb változatokat. A natúr, light vagy laktózmentes krémsajtos töltelékeket inkább az édesebb irányba érdemes fejleszteni, lekvárral, mézzel vagy juharsziruppal.

A végeredmény egy többfogásos, laktató reggeli, mely megéri a rá szánt kis időt, főleg ha már úgyis kivetett az ágy reggel hatkor.

Jó étvágyat, napfényes és szép reggelt kívánunk hozzá!

A Philadelphia és Exquisa krémsajtokat a White Lake Kft-nek köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr338043010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog