Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Szerzők

2015. július 26. - body_andras

Bódy András a blog alapítója; hivatása szerint formatervező, néha pedig szókimondó amatőr gasztronauta. Szereti a sajtokat, de a feleségét mindennél jobban szereti. A bloggal hobbi szinten foglalkozik, így írásait is ennek megfelelően érdemes komolyan venni - bejegyzései egy önszorgalomból elkövetett tanulmányozás folyamatát tükrözik, nem valódi szaktudást. Jelenleg filmes produkciókon dolgozik az Álomgyár magyarországi stábjában, kevés megmaradt szabadidejében hosszú távú megoldást keres a közhasznú sajtos blogolás folytatására.

Gálfalvi G. Zsolt született 1984-ben, Székelyföld gyermekeként. Kolozsvár nevelte tovább, talán az örök nyughatatlansága és minden iránt érdeklődő természete miatt sok minden volt már: marketinges, eladási ügynök, mikrofonbűvölő amatőr rádiós, bértollnok, főszerkesztő, IT specialista, projektmenedzser. Régóta tevékenykedik bloggerként, pár éve a Sajtos blog szerkesztőjeként vezette a magyar média mindezidáig egyetlen sajtos blogját, melyet a Sajtológia elődjének tekintünk.

Minchev Vasil 2004 óta él Magyarországon, először a bolgár oktatási minisztérium ösztöndíjasaként, jelenleg egy multi alkalmazottjaként, illetve az ELTE levelező jogász szak hallgatójaként.
Nem sajtszakértő, bár a DNS-ében ilyen nyomok is találhatók.
Az alapító meghívására csatlakozott a blog csapatához, hogy nemzetközi tapasztalatait felhasználva gazdagítsa a bejegyzések tematikáját.

Szarka Zsófia egy ifjú sajtkészítő padawan Budapestről, aki évek óta készít sajtokat és a téma iránt érzett tudásvágya és elkötelezettsége nem ismer határokat. Még nem szakértő, de fő életcéljának ezt tartja, és ennek érdekében bármire hajlandó. Saját angol nyelvű blogját, a TheFishAndCheese-t szintén nem olyan régen indította el a nemzetközi közönség számára és reméli, hogy sikerül a sajtok iránt érzett szenvedélyét, illetve tudását másokra is átragasztania.

Sarudi Balázs képzett sajtmester, és házi sajtkészítő, a Sajtmánia blog szerkesztője. Hamarosan többet is lehet olvasni róla.

Elek Szabolcs eredeti képzettsége közgazdász, amit 3,5 éven át hasznosított is árutőzsdei kereskedőként; majd vette a batyuját és önkéntesként bejárta Angliát, ahol beleszeretett a jobbnál jobb sajtokba és eldöntötte, hogy sajtkészítő lesz. Elvégzett Németországban és Dániában egy biogazdálkodó mesterképzést, aminek részeként a sajtkészítés alapjait is elsajátította. Erre a tudásra alapozva indult vissza Wales-be a híres Teifi Sajtfarmra, ahol megtanulta a kitelepült holland családtól a sajtkészítés mesteri szintjét. 2014-ben tért vissza Magyarországra, hogy a megszerzett tapasztalatokat itthon tudja kamatoztatni és a hazai sajtrajongókat érlelt nyerstejes sajtokkal megörvendeztetni. Szándéka a nyerstejes sajtok népszerűsítése és hogy a legjobb külföldi sajtokkal vetekedő magyar sajtok szülessenek a közeljövőben. Szeretné minél szélesebb körben terjeszteni a sajtélvezeteket a gasztronómiában; a biogazdálkodás és a vidéki élet szépségeit..

Ki legyen a következő? Kedves Olvasó! Ön bármikor írója lehet ennek a blognak. Amennyiben szeretne csatlakozni hozzánk, csupán néhány feltételnek kell megfelelnie: legyen művelt, igényes, helyesen írni tudó, indapass regisztrációval rendelkező, blogszerkesztésben jártas, sajtok iránt érdeklődő Úr vagy Hölgy, aki hajlandó szabadidejében űzni eme közhasznú hobbi tevékenységet egy non-profit közösségben.

Szerkesztőségünk nem egy sznob médiamunkásokból álló, elefántcsonttoronyban ülő elszigetelt szekta. Célunk, hogy a Sajtológia közösséget építsen, ezért minden közösségi médiában jelen leszünk, hogy kapcsolatba lépjünk a sajtok iránt rajongó vagy érdeklődő olvasóinkkal. Ha Ön szívesen hozzátenne valami értékeset közösségünkhöz, anélkül hogy belépne blogíróként a szerkesztőségbe, nézze meg a lehetőségeket a Közösségi média rovatban!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr967338214
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog