Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Füstös tormás tekercsek

2015. június 24. - body_andras

A következő sajtos étel egy nagyon egyszerű házi gyorskaja, melyet reggelinek, tízórainak, uzsonnának vagy vendégváró csemegének készíthetünk.

_dsc6596.jpg

Kell hozzá: sonka, füstölt sajt, tejföl, túró, petrezselyemzöld, reszelt torma, citromlé, só, bors. Ízlés szerint fokozható a fűszerezés egy kis szerecsendióval, csípős paprikával vagy bármi mással; de ne túlozzunk, elég csak egy dologgal feldobni.

A tormát sóval, borssal, citrommal ízesítjük, majd passzírozott túróval és tejföllel pépesre elkeverjük. Használhatunk tejföl helyett besamel mártást is, kinek melyik tetszik jobban. Úgy alakult az életem, hogy más főzésből fennmaradt pár főtt tojássárgája, azt is belekevertem, hadd sűrűsödjön. A reszelt sajttal összekeverve - ami az én esetemben füstölt gomolya volt - máris kész a krém, amit a vékony sonkaszeletekre lehet kenni és azokat felcsavarni, mint Fenyő Miki szőnyegét.

Hidegtálon lehet prezentálni a kedves vendégeknek, vagy kenyérre fektetve azonnal megenni. Utóbbi történés nehezen elkerülhető, mert ellenállhatatlanul finom! Tormából nem kell sok ahhoz, hogy élvezzük az ízét, a füstölt sajttal pedig tökéletes összhangban vannak. Sonkának valami egyszerű főttet érdemes választani, mert a füstölt vagy a crudo már elterelné a figyelmet a jellegzetes töltelékről.

Ha nagy dilemmába kerülnénk, mit igyunk hozzá, akkor maradjunk a jól bevált sör mellett. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr827569104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandokohn - a maláj jiddis 2015.06.25. 16:46:54

Ez istenien finom, különösen, ha jó csípős a torma is benne!
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog