Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Sajtfesztivál a Vajdahunyadvárban

2015. május 15. - body_andras

2015. május 15-től 17-ig, vagyis a mai naptól vasárnap végéig várja az érdeklődőket és a gasztro-fesztiválok szerelmeseit a Belvárosi Sajtfesztivál a városligeti Vajdahunyadvárban. Immár harmadszor rendezik meg az egyre népszerűbb eseményt, mely ezúttal egy kicsit messzebb kerül a klasszikus értelemben vett "belvárostól", a változás bizonyára előnyére válik majd.

Több, mint 40 sajtkészítő teszi tiszteletét a fesztiválon. Közönségszavazással megválasztják az idei Év Sajtját, valamint sajtkészítő workshopokon mutatják meg a sajtkészítés mesterségét. Sőt, bárki kipróbálhatja, csak figyeljenek, tanuljanak a mesterektől! Ezen kívül folklór programok, kézműves sörök, termelői borok, állatsimogató és sajtos fesztiválételek várnak mindenkit, aki szeretne hétvégén kikapcsolódni. Családdal, gyerekekkel, haverokkal tessenek minél többen kifáradni; ne csak a sajtokért, hanem egy szeretetteljes, kellemes időtöltésért. Szerény véleményem szerint eme Sajtfesztivál nagyban hozzájárul ahhoz, hogy interaktív programjaival fejlődjön a hazai sajtkultúra, mely sajnos méltatlanul eltörpül néhány híresebb külföldi mellett.

"A Sajtfesztiválon felvonultatjuk a legjobb hazai és nemzetközi kézműves sajtokat a legfinomabb borokkal, pálinkákkal, kézműves sörökkel megfűszerezve és minden olyan minőségi, hazai termékkel összhangban, mely a sajtkultúrával szorosan összefügg.

A rendezvény több egy klasszikus fesztiválnál, hiszen itt nem csak megkóstolhatóak lesznek a különleges ínyencségek, hanem megtanulható lesz azok elkészítése is. Interaktívak kívánunk lenni a szó legnemesebb értelmében, hiszen a látogatókat bevonjuk a sajtkészítés rejtelmeibe, egészen a tejköpüléstől a több éves érlelési folyamatokig. A legnevesebb sajtmesterek pedig a helyszínen demonstrálják az érdeklődőknek a sajtkészítés folyamatát.

Mindemellett a fesztiválozók is tevékenyen alakíthatják az események alakulását, hiszen idén rendhagyó módon a közönség választhatja meg az „Év Sajtját”.
Idén is színes programokkal készülünk az egész családnak. A legkisebbek állatsimogatóban megismerkedhetnek a tejtermelő állatokkal vagy a kalandparkban lelhetnek önfeledt szórakozásra, míg a felnőtteket folklórfellépők szórakoztatják majd."

(Hivatalos közlemény a III: Belvárosi Sajtfesztivál facebook-eseményoldalán)

Természetesen a Sajtológia szerkesztősége sem hagyja ki ezt a programot, így garantáljuk a részletes, érdekes beszámolókat mindazoknak, akik nem tudnak eljönni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr987455838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog