A Sajtológia áltudomány sajtokról, gasztronómiáról és kultúráról álértelmiségieknek.
Kicsit bővebben és komolyabban: ennek a blognak a célja, hogy a blogok gasztronómiai kavalkádjába olyan témát adjon a Kedves Olvasónak, mellyel talán méltatlanul ritkán találkozik. A sajt minden konyhában nélkülözhetetlen alapanyag. Bár néha hajlamosak vagyunk egy kalap alá venni mindenféle sajtot, valójában olyan változatosság van a különböző típusok és felhasználási módjaik között, hogy erről már érdemes egy önálló sajtos blogban elmélkedni.
A Sajtológia szerkesztősége megalakulásától kezdve igyekszik hetente legalább egyszer érdekes, tanulságos vagy étvágygerjesztő cikket publikálni sajtokról, sajtos ételekről, gasztronómiáról, sajtgyártásról és közeli vagy távoli sajtvidékekről. A blog indulását hosszas kutatómunka előzte meg, hogy írókként felkészülten számoljunk be bármiről, ami valaha történt a sajtok univerzumában. Ezek a tejtermékek szenvedélyünk tárgyát képezik, mégsem helyezzük őket más ételek és összetevők fölé, mint holmi sajtmániások.
Divatok jönnek-mennek, régi és új receptek özönlenek az Index 2 és a blog.hu oldalakon, virágzik az új hamburger-korszak a fővárosban és lépten-nyomon borszakértők jelennek meg lakótelepek spontán kóstolóin. A "magyar nép" úgy tűnik, egyre érdeklődőbb a konyhaművészeti látókörének szélesítése iránt, illetve egyre igényesebb a táplálkozására, még akkor is, ha néha spórolásra szorul. Ezt a hullámot kívánjuk meglovagolni új blogunkkal, összpontosítva egy olyan táplálékra, melynek gyűjtőnevét irdatlan sokszor, de egyszer sem indokolatlanul fogjuk leírni ezen az oldalon.
Üdvözöljük köreinkben, jó étvágyat kívánunk!