Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Miről szól ez a blog?

2015. április 04. - body_andras

A Sajtológia áltudomány sajtokról, gasztronómiáról és kultúráról álértelmiségieknek.

Kicsit bővebben és komolyabban: ennek a blognak a célja, hogy a blogok gasztronómiai kavalkádjába olyan témát adjon a Kedves Olvasónak, mellyel talán méltatlanul ritkán találkozik. A sajt minden konyhában nélkülözhetetlen alapanyag. Bár néha hajlamosak vagyunk egy kalap alá venni mindenféle sajtot, valójában olyan változatosság van a különböző típusok és felhasználási módjaik között, hogy erről már érdemes egy önálló sajtos blogban elmélkedni.

A Sajtológia szerkesztősége megalakulásától kezdve igyekszik hetente legalább egyszer érdekes, tanulságos vagy étvágygerjesztő cikket publikálni sajtokról, sajtos ételekről, gasztronómiáról, sajtgyártásról és közeli vagy távoli sajtvidékekről. A blog indulását hosszas kutatómunka előzte meg, hogy írókként felkészülten számoljunk be bármiről, ami valaha történt a sajtok univerzumában. Ezek a tejtermékek szenvedélyünk tárgyát képezik, mégsem helyezzük őket más ételek és összetevők fölé, mint holmi sajtmániások.

Divatok jönnek-mennek, régi és új receptek özönlenek az Index 2 és a blog.hu oldalakon, virágzik az új hamburger-korszak a fővárosban és lépten-nyomon borszakértők jelennek meg lakótelepek spontán kóstolóin. A "magyar nép" úgy tűnik, egyre érdeklődőbb a konyhaművészeti látókörének szélesítése iránt, illetve egyre igényesebb a táplálkozására, még akkor is, ha néha spórolásra szorul. Ezt a hullámot kívánjuk meglovagolni új blogunkkal, összpontosítva egy olyan táplálékra, melynek gyűjtőnevét irdatlan sokszor, de egyszer sem indokolatlanul fogjuk leírni ezen az oldalon.

Üdvözöljük köreinkben, jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr147338200
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog