Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Egy éves a Sajtológia!

Első évünk értékelése, második évünk újdonságai

2016. május 02. - body_andras

Kedves Olvasók! Immár egy éve építgetjük, szépítgetjük a Sajtológiát, mely bár nevében áltudomány, blogként viszont szépen lassan kezd beágyazódni a köztudatba, mint aktív sajtos blog. Lássuk, mit ért el kicsi oldalunk az elmúlt egy évben!

Körülbelül egy éve kezdtünk el foglalkozni a bloggal, amikor a Millenárison rendezett majálison kóstoltuk és fotózgattuk erdélyi sajtmesterek alkotásait. Azóta megfordultunk pár vásáron, meghívást kaptunk egy sajtótájékoztatóra, felvettük a kapcsolatot sajtkészítőkkel és szaküzletekkel, tehát nagyon elégedettek lehetünk - ahhoz képest, hogy nem főállásban blogolunk, és néha nagyon meg kell küzdenünk azért a heti pár percért, amit sajtszagú hobbinknak szentelhetünk.

Statisztikai érdekességek

Blogunk indulása óta 177911 lapletöltéssel büszkélkedik, tehát ebben a blogverzumban ennyivel többször érdekelte az olvasó közönséget a sajt, ezzel máris elértük egyik fő célunkat! Nézettségünket nagyrészt az Index 2 címlapfelelőseinek köszönhetjük - ezért kívánunk nekik erőt, egészséget a további munkájukhoz! 

Szerkesztőségünk a blogok világában talán még mindig belépő szinten van, így nézettségi adataink még nem verdesik a csillagos eget. Azért büszkén kijelenthetjük, hogy pár bejegyzésünk átugrotta a bűvös tízezres számot: Szabolcs tanulmánya a sajtok kérgéről, koprodukciós beszámolónk a Paneer nevű gyorsétteremről (és egyben új törzshelyünkről), röpke élménybeszámolóm egy házi Fondue partiról, valamint egy savoyai utazásról; ezek váltották ki eddig a legnagyobb érdeklődést.

Facebookon egyelőre nem strapáltuk magunkat a kedvelők és követők toborzása érdekében, így még csak 438 lájk az egyenlegünk. Hamarosan kísérletet teszünk a feltartott hüvelykujjak és lelkes követők virtuális szaporítására, ezért mostanában érdemes lesz figyelni oldalunkat!

Újdonságok

A mai naptól megújult arculattal jelenünk meg. Nem találtuk még fel a spanyol viaszt, csak lett egy új logónk; valamint letisztultabb sablont választottunk.

sajtologia_logo_2016_final-01.jpg

Amire a blog második évében számíthatunk:

  • folytatódik a hagyományos vs. ipari sajtok sorozat, további érdekes elmélkedésekkel, vitaindítókkal és tanulmányokkal;
  • nemsokára véget ér a Nagy Camembert teszt és végre publikálhatjuk, hogyan értékeljük (szinte) az összes, Magyarországon Camembert néven kapható sajtot;
  • próbálunk eljutni minél több hazai sajtmesterhez, hogy megoszthassuk történetüket, szemléletmódjukat vagy akár a jelenlegi sajtkultúráról alkotott véleményüket;
  • végül, de nem utolsó sorban, próbálunk fejlődni, mind írás, mind képanyagok, megjelenés és színvonal terén.

Köszönetnyilvánítás

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített idáig eljutni, és támogat minket a jövőben is, akár egy kattintással, hozzászólással vagy megosztással.

Köszönjük Olvasóinknak a megtisztelő figyelmüket!

Köszönjük a szerkesztőséghez csatlakozó nagyszerű szakembereknek és zseniális elméknek, hogy segítették a színvonal és a tartalom gazdagodását!

Köszönjük még egyszer az Indexnek a blogmotort és a megosztásokat!

Köszönjük a sajtosoknak a kóstolókat, beszélgetéseket, szakszerű tanácsokat és persze az elismerést, hogy majd' egy évnyi blogolás után komolyan vesznek minket!

Köszönjük az együttműködést eddigi és leendő partnereinknek!

Ezúton kívánunk boldog szülinapot mindenkinek, akit az imént felsoroltunk, hisz a Sajtológia csakis velük válhatott azzá, ami. Kívánjuk, hogy legyen még együtt nagyon sok szép évünk és rengeteg izgalmas olvasnivalónk, mellyel a magyar sajtkultúrát gyarapíthatjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr318669446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog