Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Vadítóan finom reggeli ínyenceknek

Brie sajtos, baconös, eperlekváros bundáskenyér szendvics

2016. április 13. - body_andras

A következő csemege nem igényel semmilyen szakácsmesterséget, még különösen nagy fantáziát sem. Mégis ellenállhatatlanul finom, ezt a tulajdonságát az amúgy egyszerű alapanyagok szerencsés összhangjának köszönhetjük.

Kell hozzá friss kenyér, felvert tojás, Brie sajt, eperlekvár (vagy bármilyen piros gyümölcs főzete), ízlés szerint fűszerek (pl. csipetnyi szerecsendió, menta, vagy bármi ami a felsorolt dolgokat még jobban megbolondítja). És persze bacon!

brie_bundaskenyer_szendvics_14.jpg

A kenyérből és a tojásból bundáskenyeret készítünk, majd a többi hozzávalóval szendvicset rakunk össze. És kész! A legnagyobb kihívást kb. az jelenti, hogy a szendvics méretére formázott bacon szövet szépen megpiruljon és a Brie sajtot kicsi szeletekben helyezzük rá. Az eperlekvár még a gyengébb minőségű Brie ízét is feltuningolja, főleg ha termelői vagy házi főzetet használunk. E hónap végén indul az eperszezon, tehát ha mostantól egy évig szeretnének ilyen sajtos lekváros szendvicset reggelezni, nyomás ki a "szedd magad" földekre!

A bundáskenyér hátránya - finnyásabb fogyasztók szemszögéből - hogy összekenhetjük magunkat zsiradékkal, de ez szalvétával vagy szendvics fogdosásra készült papíreszközzel könnyen áthidalható probléma. Arra is ügyeljünk, hogy a meleg bacon és bundáskenyér hatására megolvad a Brie, így fennál a sajtos-lekváros maszatolás veszélye. Partedli, kötény ajánlott, a kedvenc ruháinkat mellőzzük!

Jó étvágyat hozzá! Ha éppen nincs étvágy, mert "rossz reggelizők" vagyunk, ettől garantáltan megjön...

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr948578762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wulfie 2019.05.17. 16:33:09

Sajt nélkül meghalnék, konkrétan a kedvenc ételem/alapanyagom, bármennyit meg tudnék belőle enni. Mindegyik fajtát szeretem. Ez a reggeli pedig valóban ínyenc és rettnetően egyszerű elkészítésű. www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-16-05-2019/ alapanyagokért mindig ezt az oldalt lapozgatom, akciós újságok után kutatva
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog