Blog a legnemesebb tejtermékekről

Sajtológia

Big Ass Cheesecake

Magyarul: baconos, karamellás, sült hagymás sajttorta ínyenceknek

2015. december 01. - body_andras

Vannak emberek, akik szeretnek kísérletezni a konyhában. A szezon és fazon keveredését hazárdjátéknak is vehetjük, mert bár jól bevált, imádott alapokat házasítunk össze, semmi sem garantálja a jó végeredményt.

Mostani csemegénk az édes és a sós egyvelege. A kóstolásában részt vevő tesztalanyok köszönik szépen, élnek, egészségesek és többségük finomnak ítélte a szalonnás - sült hagymás sajttortát. Egyedül az alkotó, vagyis én voltam cseppet szkeptikus az arányok miatt.

_dsc7737.jpg

Mindenféle sajttorta kísérlethez ajánlom a New York Cheesecake-et, mint alapot. Erre lehet építkezni. Lehet ízesíteni a krémsajtos tésztát, a kekszes tésztát, a kettő közötti "területet", valamint készíthetünk zselés, karamellás, csokis vagy bármilyen díszítő, ízesítő réteget a tetejére. A forma lehet kicsi, mint egy muffin vagy minyon, használhatunk normális tortaformát, vagy kitölthetjük a legnagyobb tepsit ami a konyhában fellelhető. A lényeg, hogy szerethető legyen a végeredmény!

Az általam alkotott disznólkodás nyilván nyomába sem érhet a nemrég bemutatott Budapest Cheesecake-nek. Végül is, nem vagyok se cukrász, se szakács. A címben szereplő név pedig inkább a hízásra ösztönző összetevőkre utal, semmiképp sem a formára.

A kekszes alapot kevertem egy kis őrölt dióval meg gyömbérrel. A krémsajt tésztából két réteget készítettem, egy mogyorókrémeset és egy "normál" vaníliásat. A kettő közé pirított hagymát szórtam! Óvatosabbak ezt a részt kihagyhatják, vagy helyettesíthetik édesebb dolgokkal, pl. hagymalekvárral. A tetejére pedig - miután a sajttorta megsült - ropogós, barna cukorral sült bacon szeleteket helyeztem és alaposan megöntöztem tejszínes karamellával.

Akinek van kedve, csinálja utánam; jó mulatást kívánok hozzá!

A sajttorta készítéséhez Philadelphia krémsajtot használtam, melyből jó néhány doboznyi adagot bízott rám a White Lake kft, ezért pedig ismét nagyon hálás vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtologia.blog.hu/api/trackback/id/tr968048096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Jasper Roberts - Blog